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Dear Ms. Hevener: 

This is in response to your correspondence requesting an advisory opinion concerning 
applicability of Title I of the Employee Retirement Income Security Act of 1974 
(ERISA) to the Armstrong Dependent Care Reimbursement Account (the Program). 
Specifically, you represent that Armstrong World Industries, Inc. (the Employer) adopted 
the Program January 1, 1989, to provide all its regular full-time and part-time employees 
with dependent care assistance as described below, and you request an advisory opinion 
from the Department of Labor (the Department) concluding that the Employer has not 
thereby established an employee welfare benefit plan within the meaning of section 3(1) 
of ERISA. 

According to your representations, by filing an annual election to participate in the 
Program, each participating employee authorizes the Employer to reduce that employee's 
pre-tax salary in any amount specified by the employee up to a maximum amount. The 
Employer maintains a record of the amounts by which each employee's salary is reduced; 
that record is termed a "dependent care account." Participation in the Program entitles the 
employee to reimbursement from the employee's own dependent care account for 
amounts the employee expends on eligible dependent care services up to the extent of 
that employee's salary reduction. Reimbursement is provided for three types of 
dependents: (1) a participant's child under age 13, including a stepchild; (2) a dependent, 
as that term is defined in the Program, who is physically or mentally incapable of caring 
for himself and who regularly spends at least eight hours a day in the participant's home, 
and (3) any other dependent under age thirteen who meets income requirements specified 
in the Program. 

You represent that eligible expenses reimbursed under the terms of the Program include 
payments for specified dependent care services enabling a participant and spouse, if any, 
to remain gainfully employed. Covered services include dependent care performed inside 
or outside the participant's home, as well as payments to licensed day care centers. The 
Employer has no day care center for its employees and, under the Program, employees 
may choose the day care arrangements they prefer. 
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You further represent that the Employer intends the Program to meet the requirements of 
section 129 of the Internal Revenue Code.1 Accordingly, you describe participants as 
forfeiting any amounts by which their salaries are reduced in connection with the 
Program if these amounts are not used for dependent care reimbursement during the year. 

As you describe the Program, the Employer establishes no trust fund in connection with 
its administration.2 If amounts forfeited by participants are not sufficient to cover 
administrative expenses of the Program, the Employer pays any additional administrative 
costs from its general assets. The Employer also appoints a committee of three or more 
employees to administer the Program and to determine whether claims are reimbursable. 
Only the Employer may amend or terminate the Program. 

As indicated above, the issue you raise involves interpretation by the Department of 
section 3(1) of Title I of ERISA. Section 3(1) of ERISA defines the term "employee 
welfare benefit plan" as follows: 

any plan, fund, or program which was heretofore or is hereafter established or maintained 
by an employer or by an employee organization, or by both, to the extent that such plan, 
fund, or program was established or is maintained for the purpose of providing for its 
participants or their beneficiaries, through the purchase of insurance or otherwise, (A) 
medical, surgical, or hospital care or benefits, or benefits in the event of sickness, 
accident, disability, death or unemployment, or vacation benefits, apprenticeship or other 
training programs, or day care centers, scholarship funds, or prepaid legal services, or (B) 
any benefit described in section 302(c) of the Labor Management Relations Act, 1947 ... 
(emphasis supplied). 

Section 302(c) of the Labor Management Relations Act, 1947, as here relevant, refers to 
"a pooled or individual trust fund established ... for the purpose of... child care centers 
for preschool and school age dependents of employees. ..." 

Inasmuch as the Program benefits you have described are limited to reimbursement of 
dependent care services freely chosen by each participating employee, rather than the 
employer's provision of any specific day care center, the benefits provided by the 
Program are not of the type described in ERISA section 3(1). Thus, in the Department's 
view, the Program does not constitute an employee welfare benefit plan within the 
meaning of section 3(1) of Title I of ERISA. 

This letter constitutes an advisory opinion under ERISA Procedure 76-1. Accordingly, it 
is issued subject to the provisions of that procedure, including section 10 thereof relating 
to the effect of advisory opinions. 

Sincerely, 

ROBERT J. DOYLE 
Director of Regulations 
and Interpretations 
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The Department expresses no opinion concerning the status of the Program pursuant to 
section 129 of the Code. 

2 In view of the conclusion reached in this advisory opinion, the Department expresses no 
opinion concerning the proper application of ERISA fiduciary provisions to the treatment 
of participant contributions in programs covered by Title I of ERISA. With respect to 
such programs, see regulations of the Department at 29 CFR §2510.3-102; DOL 
Technical Release 92-1 (57 Fed. Reg. 23272, June 2, 1992). 
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